English Version
   
       
   
bbf inside; our ourk - fields; projects; funds; history; donors; partners; how to help; documents; contacts

БФБ с нови стажанти, благодарение на проект ГИС (15.07.2014)
С радост бихме искали да споделим, че през последните два месеца Българска Фондация Биоразнообразие прие в редиците си като стажанти три нови, млади и активни личности. Кристиян Александров, Катрин Томова и Надя Павлова се включиха с лекота в екипа на фондацията чрез изпълнението на разнообразни задачи по дейности, свързани с различни проекти на БФБ.
Тримата нови стажанта вече имат опит в сферата на опазване на биоразнообразието и околната среда. Стажът им в БФБ обаче предоставя нови възможности за практическо прилагане на натрупаните до момента знания и придобиване на нови умения и опит в процеса на работа, както и контакт с експерти и дългогодишни членове на екипа на БФБ и други представители на неправителствения сектор.
повече >>
Приключи конкурса ни за избор на участници в „Творческа работилница в Узана” (14.07.2014)
Приключи конкурса ни за избор на участници за „Творческа работилница в Узана”, която ще се проведе в периода 24-27 юли 2014. Благодарим на всички за големия интерес и многобройните заявки, които ни изпратихте. Вдъхновихте ни, но и малко ни натъжихте, защото местата ни са ограничени и няма как да поканим всички желаещи. Но лятото едва започва, а ние сме подготвили още приключения и нови възможности за доброволчески акции, за които ще ви информираме отново на нашия Фейсбук профил и на сайта ни. Очаквайте още подобни вълнуващи предложения от наша страна, свързани с изпълнението на проекта „За Балкана и хората”.
повече >>
БФБ и Македонско Екологично Дружество проведоха съвместен семинар на тема горска сертификация и устойчиво управление на горите в Осогово (09.07.2014)
В периода 03-04.07.2014г. в Кюстендил се проведе обучение на тема „Горска сертификация – опазване, устойчиво ползване и управление на горите“ като част от проект „Осогово в Зеления пояс – фаза 3“ изпълняван от Българска фондация Биоразнообразие (БФБ) и Македонското Екологично Дружество (МЕД), финансиран от Про Натура, Швейцария и Франкфуртското Зоологично Дружество, Германия. Основни лектори по време на обучението бяха Петко Цветков от БФБ и Деспина Китанова от МЕД, както и експертите по горска сертификация – Живко Богданов от Непкон България и гл. ас. д-р Мартин Борисов от Лесотехнически Университет – София.
повече >>
Студентски лагер „Зa Балкана” от 1 до 6 август (03.07.2014)
Въпреки, че лекциите в Биологически Факултет приключиха за тази учебна година, е хубаво да приложим наученото на практика или иначе казано…дойде време за лагер!
Тази година ви каним да участвате в нашия студентски лагер „Зa Балкана”.
От 1 до 6 август 2014 г. ще разпънем палатките в близост до географския център на България и по-точно около хижа „Горския дом“ в местността Узана.

повече >>
Орхидеите в Родопите (01.07.2014)
Независимо дали сте експерт в областта или любител или просто симпатизирате на дивата красота на орхидеите, тази книга е чудесен справочник, който да ви придружава на пътешествията ви из Родопи, както и другите кътчета на страната ни. Лека на тегло, тежка на познания, пълна със снимки - незаменим аксесоар за всяка раница. Родопските орхидеи съставляват около 90% от всички български диворастящи орхидеи. С това тази книга се превръща в най-пълното, сборно издание за сем. Салепови(Orchidaceae) на български език до този момент.
Тиражът на книгата е ограничен, така че ако желаете да притежавате копие от това бутиково издание, изпратете мейл с адрес за доставка на admin@orchidaceae.bg или в офиса на БФБ.
https://www.facebook.com/orchidsofrhodopes
повече >>
Стипендии за изследователски и практически стажове в Германия в рамките на международна програма на DBU (01.07.2014)
Утре 02.07 (сряда) в Биологически факултет на Софийски Университет “Св. Климент Охридски” ще е нашата последна среща и решихме да ви предложим една стипендиантска програма на Германската федерална екологична фондация (DBU)

Тема: “Стипендии за изследователски и практически стажове в Германия в рамките на международна програма на DBU.“

Лектор: Ваня Рътарова – координатор на програмата за България `

Фейсбук събитие: https://www.facebook.com/events/720197568041301/?source=1
повече >>
Обява за откриване на Процедура за избор на изпълнител чрез публична покана (30.06.2014)
БФБ обявява Процедура за избор на изпълнител чрез процедура с публична покана, с предмет: „Доставка на експериментално оборудване за изследване и възстановяване на рифове по проект № 1.2.1. 65869.86 MIS-ETC 280 „РИФОВЕ - Изследване и възстановяване на основните филтратори на морето” (Research and Restoration of the Essential Filters of the Sea -REEFS),, във връзка с изпълнение на проект проект № 1.2.1 65869.86 MIS-ETC 280 „РИФОВЕ - Изследване и възстановяване на основните филтратори на морето” (Research and Restoration of the Essential Filters of the Sea - REEFS), финансиран по Съвместната оперативна програма на „Черноморския басейн 2007 г. - 2013 г.” на Европейския съюз, договор № 40921/30.05.2012, сключен между Министерство на регионалното развитие и туризма на Румъния, в качеството му на Съвместен управляващ орган и Българска фондация Биоранообразие.
повече >>
Творческа работилница в Узана (24.06.2014)
Българска Фондация Биоразнообразие има удоволствието да ви покани за участие в „Творческа работилница в Узана“ в местността Узана. В продължение на 4 дни заедно ще се потопим в приключението да творим и създадем идеи за това как да запознаем деца - малки и големи - с прекрасната природа и богатото биологично разнообразие на Стара планина и как да създадем положително отношение към природата и опазването ѝ по забавен и увлекателен начин.
АКО СТЕ:
Художник, дизайнер, копирайтър, човек с опит в приложните изкуства и арт инсталациите, творец с въображение и готов да експериментира, аниматор, човек с опит в работата с деца и интерактивни методи за обучение това предизвикателство е точно за вас!
Местата са ограничени до 10 човека. Заявки за участие ще се приемат до 09.07.2014 г. на адрес: Peter.todorov@biodiversity.bg (subject: tvorcheska rabotilnica Uzana)
повече >>
Айде СИПИ.еу - или как да намалим използването на съдове за еднократна употреба? (23.06.2014)
Тази седмица ще ви представим една идея на нашите приятели от Младежки клуб по пешеходен и вело туризъм, за това как да спрем използването на пластмасови изделия за еднократна употреба или иначе казано – СИПИ еу.

Тема: Айде СИПИ.еу - или как да намалим използването на съдове за еднократна употреба?

25.06 (сряда), от 18:30 ч., в зала 163, в Биологически факултет на Софийски Университет „Св. Климент Охридски“
повече >>
30 юни – краен срок за подаване на номинации за Годишните награди за опазване на биоразнообразието на БФБ (22.06.2014)
По-малко от седмица остава до крайния срок 30 юни за подаване на номинации за Годишните награди за опазване на биоразнообразието, които Българска Фондация традиционно организира.
Очакваме предложенията ви на: awards@biodiversity.bg или по пощата на адрес: София 1233, ул. Веслец 39-41, ет.4, ап.11 «За Годишните награди за биоразнообразие». Важно е номинациите да бъдат придружени с обосновка в свободен текст и при възможност със снимки. Всички граждани, журналисти, неправителствени организации (НПО) и институции имат възможност да предложат своите номинации в следните категории:
повече >>

>>виж всички

 Други сайтове от семейството на biodiversity.bg

Biodiversity.bg - портал за биоразнообразието
Загадъчните Западни гранични планини
Български Зелен пояс
Опазване на речните екосистеми и устойчиви мерки за борба с наводненията
Уеб сайт за Родопите 

Орхидеите в България 
Гъбите в България
Водните кончета в България
Мултимедиен CD "Flora bulgarica"
Българо-швейцарска програма за опазване на биоразнообразието

 
   
    هيرو hero
2002-2012. Българска Фондация Биоразнообразие